top of page
  • Foto van schrijverCorinne Brouwer

Vacature toezichthoudend dierenarts CoA (NVWA)

Vetwork is op zoek naar dierenartsen die interesse hebben in een niet-ambulante rol als inspecteur. Voor de afdeling Certificeren op Afstand van de NVWA zoekt Vetwork dierenartsen die interesse hebben in een baan op het hoofdkantoor. Je gaat als toezichthoudend dierenarts aan de slag om voedselveiligheid en dierenwelzijn binnen de export te borgen.


Werktijden en duur

De verwachte doorlooptijd van de baan is naar verwachting minimaal een half jaar (loondienst/uitzendbasis). Een langere inzet behoort tot de opties. De baan is gemiddeld drie tot vijf dagen per week. Je werkt tussen 8.00 en 18.00 uur.


Standplaats

Je komt te werken op het hoofdkantoor van de NVWA in Utrecht bij de afdeling Certificeren op Afstand van de NVWA te Utrecht (op loopafstand van Utrecht CS).Werkzaamheden

Als een exporteur levende dieren, levende producten, dierlijke producten, levensmiddelen of andere producten wil exporteren, kan de exporteur bij de NVWA de benodigde exportdocumenten aanvragen. De afdeling CoA certificeert de exporten die zonder een inspectie op locatie kunnen worden beoordeeld middels een administratieve controle. Daarnaast bereidt CoA de exportdocumenten en de certificeringen van de inspecties op locatie voor. Het proces van aanvraag tot afgifte van een exportdocument is geheel gedigitaliseerd en wordt gefaciliteerd in het ICT-systeem e-CertNL. Certificaten worden geprint, getekend en verzonden dan wel afgehaald, of ze worden digitaal afgegeven.


Team levende Have

Het team levende have heeft ruimte voor uitbreiding van ervaren dierenartsen die zich de materie van exportcertificering snel eigen kunnen maken. Je behandelt de aanvragen voor de exporten van Levende Have en verstrekt de certificaten. Je begeleidt aanvragen en beantwoordt vragen van bedrijven en collega’s. Beoordeling

van verklaringsteksten voor zowel verzoek- als bindende certificering, is ook onderdeel van het werk. Een andere taak is het verbeteren en implementeren van sectorapplicaties in e-CertNL.


Ook wordt jou gevraagd mee te denken over het uniformeren en verbeteren van de certificeringsprocessen binnen het cluster en binnen de afdeling.

Functie-eisen

• Je hebt een afgeronde in Nederland erkende opleiding tot dierenarts;

• Jij hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling

als schriftelijk

• Je kunt je veterinaire wet- en regelgeving snel eigen maken en toepassen in je

werkzaamheden

• Je hebt affiniteit met exportcertificering en het uitvoeren van administratieve

controles

• Je bent secuur en kunt volgens voorschriften werken;

• Je kunt ook productie draaien om de klus dagelijks te klaren;

• Je bent omgevingsbewust, zowel intern als extern.

Competenties

• Integer

• Secuur

• Snel een oordeel kunnen vormen

• Stressbestendig


Reageer snel!

Herken jij jezelf in de omschrijving en is jouw interesse gewekt? Meld je dan z.s.m. bij Vetwork via info@vetwork.nl of 0318 860 181.

1.173 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page