top of page

Toezichthoudend dierenarts


Vacature: dierenarts-practitioner (toezichthoudend dierenarts)

Voor deze job zoeken we dierenartsen die stevig in hun schoenen staan. Dierenartsen die bovendien naast hun werk in de praktijk (of elders) nog een parttime-baan als toezichthoudend dierenarts willen willen. Als toezichthoudend dierenarts (dierenarts-practitioner) maak je hét verschil als het om dierenwelzijn gaan. Het is een belangrijke job, die niet voor iedereen is weggelegd. Maar wie weet wel voor jou…?


Wat ga je doen?

Als toezichthoudend dierenarts bewaak je de gezondheid en het welzijn van dieren. Je bezoekt kleine en middelgrote slachterijen, controleert transporten en maakt rapportages. Tijdens de locatiebezoeken is het aan jou om erop toe te zien of aan alle voorwaarden is voldaan. Je houdt het welzijn en de gezondheid van de dieren scherp in de gaten en je ziet erop toe dat er geen gevaren voor de volksgezondheid ontstaan.

Geen dag is hetzelfde. De ene dag houd je toezicht op de werkwijze in een kleine slachterij en controleer je of de dieren het transport goed hebben doorstaan. De andere dag ben je bezig om exportcertificeringen in orde te maken of in een verzamelcentrum van levend vee te keuren. Als je opmerkt dat er bepaalde regels niet zijn nageleefd, onderneem je direct actie.


Je hebt regelmatig overleg met je collega’s, de directie en de medewerkers op locatie en natuurlijk met de lokale boeren. Je communiceert elke dag met diverse mensen van verschillende disciplines. Je communicatievaardigheden worden regelmatig op de proef gesteld.


Het betreft een zelfstandige functie, maar je maakt wel onderdeel uit van een team. Je hebt fijne collega’s, die het belangrijk vinden om elkaar te helpen en met raad en daad bij te staan.


Voor wie is deze job geschikt?

Zowel ervaren als niet-ervaren dierenartsen kunnen reageren. We hebben namelijk voor elke dierenarts een passend opleidingstraject van zes tot negen maanden voorafgaand aan je eerste zelfstandige stappen in het werkveld geregeld. We zoeken dierenartsen in heel Nederland maar met name in het Noorden (Friesland, Groningen Drenthe) en het zuiden van het land.


Dit mag je verwachten

  • Een uitgebreid inwerkprogramma onder leiding van ervaren collega’s.

  • Een opleidingstraject dat past bij jouw functie en ervaring.

  • Ruime opleidings- en/of coaching mogelijkheden voor jouw verdere professionele ontwikkeling.

  • Een prettig team van ervaren en startende dierenartsen, die dierenwelzijn allemaal hoog in het vaandel hebben staan.

Functie-eisen voor deze vacature

  • Je hebt een in Nederland erkend wo-diploma Diergeneeskunde.

  • We verwachten van jou dat je stevig in je schoenen staat, stressbestendig bent en sterke communicatieve vaardigheden hebt.

  • Voor anderstaligen: je beheerst minimaal B2 niveau. Nederlands aantoonbaar door het diploma Staatsexamen Nt2 Programma II.

  • Je bent in staat snel hoofd- van bijzaken te onderscheiden en te beslissen. Je bent in het bezit van een B-rijbewijs.

Met jouw inzet maak je het verschil: solliciteer direct!

Als je meer wilt weten over deze vacature, vragen we je hieronder direct te solliciteren. Je krijgt dan snel een reactie.


Let op: inschrijven kan tot en met 29 maart 2023.


888 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page