top of page

Aan de slag als dierenarts voor de NVWA

Start als deeltijd-practitioner voor de NVWA via Vetwork

nvwa.jpeg

Aan de slag voor de Nederlandse overheid

Wil jij naast jouw werk in de kliniek - of elders in de sector - een andere uitdaging? Overweeg dan een carrière als practitioner voor de NVWA.

Vetwork is exclusief partner voor de Nederlandse overheid. Via ons kun je deeltijd aan de slag als inspecteur.

Je gaat aan de slag als inspecteur in slachthuizen, bij transporten of als inspecteur op afstand. In deze rol kun je écht verschil maken als het om dierenenwelzijn gaat.

Maak het verschil als inspecteur

Vraag jij je regelmatig af hoe het gaat met de dieren in de voedingsindustrie? En wil je graag een echte bijdrage leveren aan de voedselveiligheid, dierenwelzijn en de gezondheid van deze dieren? Voel je dat het belangrijk hoe gezond en veilig deze industrie behoort te zijn? Dan is een baan als toezichthoudend dierenarts bij de NVWA echt iets voor jou!

 

In deze functie werk als toezichthoudend dierenarts werk je veel zelfstandig. Uiteraard maak je onderdeel uit van een groter team. Je reist door Nederland en in een korte tijd kan jij jezelf ontwikkelen en veel ervaring opdoen. 

 

Jij, als toezichthoudend dierenarts, hebt een belangrijke taak, namelijk het beschermen van mens en dier. Dit doe je voornamelijk door controles bij diverse slachterijen. Voldoen deze slachterijen aan alle voorwaarden? Hoe is de transport voor deze dieren geweest? Het gehele proces van A tot Z controleer jij zorgvuldig. Het belangrijkste is het welzijn van de dieren. Daarnaast houdt je mogelijke gevaren voor de gezondheid van mens en dier in de gaten. Tijdens jouw werkdag heb je veel contact met mensen. Zowel collega’s als de boeren en slachterijen die je bezoekt. 

 

Via Vetwork kun jij als junior of ervaren dierenarts zowel deeltijd als voltijd komen werken bij de NVWA. Het voordeel? Je bent super flexibel in je werktijden. Zowel in welke dagen je wilt werken als in hoeveel uur je wilt werken. Dit geeft je de mogelijkheid om deeltijd ergens anders te werken, tijd vrij te hebben voor je familie of om jezelf nog verder te ontwikkelen als dierenarts. Kortom; een belangrijke baan met impact, voor zowel de maatschappij als het individu. Voorafgaand dat je zelfstandig op pad gaat volg je een interne opleiding van 6 tot 9 maanden. Deze opleiding is deels theoretisch en deels on the job. Bij deze opleiding leer je om te gaan met belangrijke zaken en mogelijkheden in het werk. Tijdens de opleiding krijg je betaald.

 

Voor deze baan heb je een paar belangrijke zaken nodig. Namelijk:

  • Een WO-diploma als dierenarts;

  • Rijbewijs B en een auto;

  • Een goede communicatie, zowel schriftelijk als mondeling;

  • Goed en snel kunnen oordelen over een situatie;

  • Stevig in de schoenen staan en een sterke houding.

AdobeStock_63057533.jpeg

Meld je aan als practitioner

Upload jouw CV
bottom of page